En kulturkanon för Sverige

  • Lämna förslag
  • Inkomna förslag
    • Specialkanon
  • Om kulturkanon
    • Expertgrupper
  • Frågor och svar
  • Inkomna förslag
  • Lämna förslag
  • Om kulturkanon
  • Frågor och svar
  • Kommitténs expertgrupper
  • Regeringsuppdraget
  • Specialkanon
Hem / Matkultur / Kalles kaviar
  • Inkommet förslag

    Kalles kaviar

    Beskrivning

    Pålägg på tub.

    Fakta om förslaget

    Titel: Kalles kaviar

    Upphovsperson: Abba Seafood

    År: Lanserad 1954

    Matkultur

    Motivering

    Kalles kaviar med sin distinkta rökta smak är känslan av röda stugor med vita knutar och mellanmål med Falu Rågrut och mjölk. Glittrande fjärd och guppande snipa i skärgårdsvik. Kalles kaviar – en doft av svensk sommar och smak av vårt hem.

    Slumpmässigt förslag
    Alla inkomna förslag

    Fler inkomna förslag inom Matkultur

    Korv med bröd

    Matkultur

    Läs mer om förslaget: Korv med bröd

    Gotlandsdricka

    Matkultur

    Läs mer om förslaget: Gotlandsdricka

En kulturkanon för Sverige

Epost: ku.kulturkanon@regeringskansliet.se

Adress:

Regeringskansliet
Ku 2023:02 – En kulturkanon för Sverige
Kv. Garnisonen
103 33 Stockholm

Genvägar

Lämna förslag

Inkomna förslag

Om kulturkanon

Regeringsuppdraget

Om webbplatsen

Integritetspolicy

Tillgänglighetsredogörelse

Inställningar för kakor på webbplatsen